500 g. | Lapino puota švž. ančiukų filė su oda |
Pagal poreikį | Braškės |
Pagal poreikį | Balzamiko kremas |
1 vnt. | Česnako galva |
Pagal poreikį | Bazilikas |
Pagal poreikį | Petražolės |
Gabalėlis | Sviestas |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Garnyrui: | |
Pagal poreikį | Švieži burokėliai |
Pagal poreikį | Mažos bulvytės |
1 | Šviežia svogūno galvutė |
1. Anties krūtinėlę paskaninkite druska ir pipiru.
2. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite sviesto, baziliko, petražoles ir per pusę perpjautą česnako galvą.
3. Tuomet dėkite anties krūtinėlę ir apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Kepant apšlakstykite aliejumi iš keptuvės.
4. Pakeptą krūtinėlę dėkite į kepimo indą ir kepkite 10 minučių 230 C orkaitėje. Keptuvėje kur kepė antis, apkepkite šiek tiek apvirtas ir per pusę perpjautas daržoves.
5. Braškes smulkiai supjaustykite, įpilkite balzamiką ir išmaišykite.
6. Anties krūtinėlę patiekite su braškėmis ir keptomis daržovėmis. Skanaus!
Dėkojame GaminkPats.lt už receptą!