500 g | Lapino puotos šviežia antienos file |
1/2 stiklinės | balto vyno |
1 vnt. | obuolio |
100 g | Rudųjų pievagrybių |
4 vnt. | Džiovintų pomidorų |
1 skiltelės | Česnako |
1 vnt. | Sultinio kubelio |
krakmolo | apvoliojimui |
1 v.š. | rozmarino |
žiupsnelis | druskos, pipirų |
Anties krūtinėlę atskiriame nuo odelės. Odelę supjaustome smulkiomis juostelėmis. Krūtinėlę kiek pamušame ir taip pat supjaustome plonomis juostelėmis. Odelių ir krūtinėlės juosteles sumaišome, paskaniname rozmarinu, druska bei pipiru. Tuomet antieną apvoliojame krakmole (stengiamės juosteles atskirti). Kepame juosteles keptuvėje (aliejaus pilame daugiau). Iškeptą antieną atidedame.
Gaminame padažą. Į keptuvę pilame truputį aliejaus, kuriame buvo džiovinti pomidorai. Dedame kubeliais supjaustytą obuolį, pasmulkintą česnaką, grybus bei džiovintus pomidorus. Viską pakepiname, tuomet sutrupiname sultinio kubelį, užberiame druskos, pipiro ir supilame vyną. Kiek padidinus ugnį nugariname dalį vyno. Galima įberti pusę šaukštelio rudojo cukraus. Suberiame antieną ir gerai išmaišius šiek tiek pakaitiname.
Už receptą dėkojame Gamink Pats.