500 g | Lapino puota antienos file |
1/2 šaukštelio | druskos |
1/2 šaukštelio | maltų juodųjų pipirų |
1/4 šaukštelio | penkių prieskonių mišinio |
keli | pievagrybiai |
3 | morkos |
50 ml | grietinėlės |
Anties krutinėlę nuplaukite, nusausinkite ,odelę ipjaukite keliose vietose ir ištrinkite druska pipirais ir prieskonių mišiniu. Palikite 30 min.
Morkas nulupkite ir supjausčius nedideliais gabaliukais išvirkite.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus kepame antieną. Įkaitiname aliejų ir dedame antiena odele žemyn ir ant vidutinės kaitros kepame 7 min.,tada padidiname kaitrą ir kepame dar 3 min.,o tada apverčiame antieną ir kepame 7 min iš kitos pusės. Iškepus antieną suvyniojame į foliją kelioms minutėms.
Keptuvėje pakepiname grybus.
Išvirusias morkas sutriname trintuvu kartu su grietinėle.
Į lėkštę dedame morkų tyrę, kepintus grybus,pjaustytą antieną ir pašlakstome balzamiko actu(nebūtina).
Už receptą dėkojame Samčio užrašai.