Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties krūtinėlė ant griliaus
ingredientai
500 g. Šviežia antienos filė su oda
truputį alyvuogių aliejaus
žiupsnelis pipirų mišinio
žiupsnelis rozmarino arba prieskonių paukštienai
žiupsnelis druskos

Anties krūtinėlė ant griliaus

60min
2 porcijos
Gaminimas
Nuplautą anties krūtinėlę nusausinkite ir tą pusę, kurioje nėra odos aptepkite alyvuogių aliejumi. Užberkite prieskonius iš abiejų pusių ir uždengę maistine plėvele palikite 2 val. kambario temperatūroje. Jei norite galite  marinuoti per naktį šaldytuve, tačiau prieš kepimą krūtinėlė turi būtinai atšilti iki pat vidaus. t.y. visos krūtinėlės temperatūra turi būti vienoda, nes trumpai kepant šaltas vidus bus tik sušilęs, bet neiškepęs. Paruoštą krūtinėlę dedame ant įkaitinto griliaus ir kepame apie 15 min. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis, puikiai tinkantis garnyrui yra baklažanas.
Skanaus.
Atgal į receptų sąrašą