340 g. | Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa (troškinti, kepti) |
1 vnt. | Svogūnas (nedidelis) |
1-2 skiltelės | Česnakas |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Pagal skonį | Vištienos prieskoniai su žolelėmis |
1-2 riekelės | Pilno grūdo batonas |
Pagal poreikį | Džiūvesėliai |
Įdarui: | |
1/2 vnt. | Cukinija (maža) |
1 vnt. | Morka (didelė) |
1 vnt. | Svogūnas (didelis) |
1 skiltelė | Česnakas |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Padažui: | |
10 g. | Sviestas |
200 ml. | Grietinėlė (13 %) |
Pagal poreikį | Krapai |
Pagal poreikį | Petražolės |
1. Mėsą sumalkite kartu su svogūnu bei išmirkytu batonu. Įberkite prieskonių, druskos, pipirų ir įspauskite česnaką, viską gerai išmaišykite.
2. Svogūną supjaustykite kubeliais, apkepkite iki auksinės spalvos, suberkite tarkuotą morką, pakepinkite, tada berkite tarkuotą cukiniją ir dar viską pakepkite ant silpnos ugnies, kol daržovės bus minkštos. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį.
3. Tuomet imkite po gerą valgomą šaukštą paruošto faršo, paskirstykite ant delno, į vidų dėkite po arbatinį šaukštą daržovių įdaro ir suformuokite, kaip cepeliną, apvoliokite džiuvesėliuose.
4. Kepkite iš kiekvienos pusės, kada gražiai apskrus, sumažinkite ugnį ir troškinkite po dangčiu apie 7 min.
5. Padažui ištirpinkite sviestą, supilkite grietinėlę, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, taip pat suberkite smulkintas žoleles ir viską patroškinkite apie 5 min. Valgykite su mėgstamu garnyru ir salotomis ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!