- Ančių kulšelių mėsą, lauro lapus, čiobrelius, gvazdikėlius, pusžiedžiais supjaustytas svogūnas, 0,5 cm ilgio gabaliukais pjaustytus saliero stiebelius sudėkite į indą ir užpilkite vynu, kad apsemtų. Uždenkite ir padėkite 4-5 valandoms į šaldytuvą.
- Skystį nukoškite ir atidėkite, mėsos gabalėlius išrinkite, nusausinkite ir apkepkite įkaitintame aliejuje ant stiprios ugnies (3-4 minutes). Mėsą išimkite ir sudėkite į troškinimui skirtą indą.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepkite mažais gabalėliais pjaustytą šoninę, tuomet sudėkite iš vyno išimtas daržoves ir 2 minutes pakepkite. Supilkite brendį, užvirkite, supilkite vyno marinatą ir virkite ant silpnos ugnies apie 3 minutes. Supilkite sultinį, kuriame išmaišyti pomidorų pasta ir miltai, pagardinkite pagal skonį druska, pipirais, užvirkite.
- Gautą mišinį užpilkite ant mėsos, indą uždenkite ir kepkite 60-70 minučių 150 0C temperatūroje.
- Skystį perkoškite ir virkite ant silpnos ugnies, kol sumažės perpus, .t.y., padažas sutirštės. Patiekite užpylę ant mėsos, pabarstę smulkintais petražolių lapeliais, su ryžiais ir daržovėmis. Skanaus!
Dėkojame Forelllesreceptai.lt už receptą!