Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos troškinys su vyno padažu
ingredientai
2x340 g. Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa
400-500 ml. Sausas raudonas vynas
2 vnt. Lauro lapai
3 šakelės Švieži čiobreliai
2 vnt. Gvazdikėliai
1 vnt. Svogūnas (vidutinio dydžio)
2 vnt. Saliero stiebai
1 skiltelė Česnakas
2 v.š. Alyvuogių aliejus
1 v.š. Sviestas
2 griežinėliai Rūkyta šoninė
1 v.š. Pomidorų pasta
1 v.š. Miltai
2 v.š. Brendis
1 puodelis Vištienos sultinys
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Švieži petražolių lapeliai

Antienos troškinys su vyno padažu

100 min. + marinavimas
4 porcijos
Gaminimas
  1. Ančių kulšelių mėsą, lauro lapus, čiobrelius, gvazdikėlius, pusžiedžiais supjaustytas svogūnas, 0,5 cm ilgio gabaliukais pjaustytus saliero stiebelius sudėkite į indą ir užpilkite vynu, kad apsemtų. Uždenkite ir padėkite 4-5 valandoms į šaldytuvą.
  2. Skystį nukoškite ir atidėkite, mėsos gabalėlius išrinkite, nusausinkite ir apkepkite įkaitintame aliejuje ant stiprios ugnies (3-4 minutes). Mėsą išimkite ir sudėkite į troškinimui skirtą indą.
  3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepkite mažais gabalėliais pjaustytą šoninę, tuomet sudėkite iš vyno išimtas daržoves ir 2 minutes pakepkite. Supilkite brendį, užvirkite, supilkite vyno marinatą ir virkite ant silpnos ugnies apie 3 minutes. Supilkite sultinį, kuriame išmaišyti pomidorų pasta ir miltai, pagardinkite pagal skonį druska, pipirais, užvirkite.
  4. Gautą mišinį užpilkite ant mėsos, indą uždenkite ir kepkite 60-70 minučių 150 0C temperatūroje.
  5. Skystį perkoškite ir virkite ant silpnos ugnies, kol sumažės perpus, .t.y., padažas sutirštės. Patiekite užpylę ant mėsos, pabarstę smulkintais petražolių lapeliais, su ryžiais ir daržovėmis. Skanaus!

         Dėkojame Forelllesreceptai.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą