500 g | Lapino puota ančių kulšelių mėsos |
1 pusė | nemažo svogūno |
1 didelė | morka (ar dvi mažesnės) |
1 | saliero stiebas |
1 skiltelė | česnako |
2 | lauro lapai |
1 skardinė | konservuotų pomidorų |
1 | puodelis sultinio |
0,5 arb.š. | cinamono |
žiupsnelis | Druska, pipirai |
Makaronai (ribbon ar pappardelle) |
Storasieniame puode įkaitinti šiek tiek aliejus. Sudėti antieną (aš kepiau tokius gabaliukus kaip jau yra pakelyje, vėliau lengviau išimti smulkinimui) ir gerai apskrudinti iš visų pusių. Šalia sudėti smulkiais gabalėliais pjaustytas daržoves - svogūną, morkas ir salierą. Viską kepti vis pamaišant, kol suminkštės. Įspausti česnako, dėti lauro lapus. Pakepinti kol pasklis česnako kvapas. Supilti konservuotus pomidorus ir sultinį, suberti cinamoną. Gerai išmaišyti ir leisti užvirti. Užvirus sumažinti kaitrą, uždengti dangčiu ir palikti troškintis 1-1,5val.
Praėjus šiam laikui išimti antieną į lėkštę, šiuo metu ji jau turėtų būti tokia minkšta, kad šakutės pagalba lengvai susismulkins. Visą mėsą suplėšyti ir grąžinti atgal į puodą. Pakaitinti, gerai išmaišyti.
Išvirti makaronus. Patiekti su daug padažo, užberti sūrio ir skanaus :)
Už receptą dėkojame Žiupsnis meilės ir pipirų.