1 pakuotė | Lapino puotos ančiukų kulšelių mėsos |
2 vidutinio dydžio | batatų |
2 | morkų |
pusės | Svogūno |
3 skiltelių | česnako |
pagal poreikį | Čili pipiro |
200 ml | neriebios grietinėlės |
2-3 3 a.š. | Mango curry prieskonių |
pusės | citrinos sulčių |
Stiklinės | basmati ryžių |
Ančiukų kulšelių mėsa pasmulkinama, marinuojama 15-20 minučių, naudojant mišinį iš citrinos sulčių, trupučio mango curry prieskonių bei tarkuotos česnako skiltelės. Ryžiai verdami pagal instrukciją ant pakuotės.
Batatai ir svogūnai supjaustomi kubeliais, morkos –griežinėliais. Susmulkinamas riekelėmis likęs česnakas.
Įkaitintoje keptuvėje pirmiausia apkepinami mango curry prieskoniai, kol pasklinda malonus kvapas, tada dedami svogūnai ir česnakai, juos apkepus kelias minutes – dedama antiena, batatai ir morkos. Viskas kepama apie 5 minutes ant vidutinės kaitros. Tada dedamas pjaustytas čili pipiras ir pilama grietinėlė. Troškinama, kol padažas pradeda tirštėti (apie 10-15 min).
Troškinys patiekiamas su basmati ryžiais. Skanaus!
Už receptą dėkojame Meilė per skrandį.