Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos troškinys orkaitėje
ingredientai
340 g Lapino puota smulkinta ančių kulšelių mėsa
Marinatui:
2 skiltelė česnako
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
1/2 šaukštelio malto kumino
1/2 šaukštelio druskos
Troškiniui:
4 šaukštai aliejaus
1 svogūnas
4 nedidelės morkos
4 bulvės
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
1 l. vištienos sultinio
1 nedidelis jalepeno pipiras
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
pundelis petražolių

Antienos troškinys orkaitėje

90 min.
4 porcijos
Gaminimas
Į dubenį sudėkite smulkintą antieną, berkite kuminą, druską,papriką ir smulkintus česnakus.Išmaišykite ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Troškiniui morkas ir bulves nulupkite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Keptuvėje su aliejumi pakepinkite smulkintą svogūną ir čiobrelius, sudėkite antieną ir lengvai apkepinkite.
Į troškinimo indą sudėkite morkas, bulves, kepintus svogūnus, antieną, smulkintą jelepeną,užpilkite sultiniu, pagardinkite druska bei pipirais ir troškinkite orkaitėje 190 C. apie 60 min., kol daržovės suminkštės ir bulvės šiek tiek pasileis.
Prieš tiekiant užberkite smulkintų petražolių.
 
Už receptą dėkojame Samčio užrašams.
Atgal į receptų sąrašą