1. Filė gabaliukus išilgai supjaustyti į 6 vienodas dalis ir mėsos plaktuku išploninti gabaliukus.
2. Kiekvieną gabaliuko pusę pabarstyti šiek tiek druskos, pipirų ir raudonėlių.
3. Mėsos gabaliukus sudėti į lėkštę, uždengti maistine plėvele ir palikti per naktį pasimarinuoti.
4. Sutarkuoti morką, svogūną supjaustyti smulkiais gabaliukais sudėti į dubenį ir užberti bazilikų ir česnakų prieskonių mišinio, išmaišyti.
5. Įkaitinti keptuvėje aliejų, apkepti morkas ir svogūnus. Daržovėms apkepus, suberti smulkiai pjaustytus baravykus ir viską pakepinti ant silpnos ugnies dar ~5min. Įdarą sudėti į dubenį ir palikti atvėsti.
6. Ant marinuotos mėsos gabaliuko dėti šaukštą įdaro ir suvynioti mėsą, suktinuką dėti į kepimo indą “siūle” į apačią. Taip susukti likusius suktinukus.
7. Kepti 180C/40min.
8. Kol mėsa kepasi, nuskusti topinambus.
9. Į puodelį su verdančiu vandeniu įberti druskos, sudėti topinambus ir virti 20min.
10. Išvirusius topinambus nukošti, perkelti į dubenį, užpilti kokosų gėrimo ir pertrinti iki košės konsistencijos.
11. Iškepusius suktinukus patiekti su topinambų košę ir daržovėmis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame Rožinis avokadas.