- Anties krūtinėlę gerai nuplaukite, nusausinkite ir iš visų pusių ištrinkite druska bei pipirais.
- Įkaitinkite keptuvę (geriausia – grill), kad net dūmų atsirastų, įlašinkite šlakelį aliejaus ir dėkite anties filė (jei ji su oda – ji turi būti apačioje). Kepkite 5 minutes iš vienos pusės, apverskite – tiek pat pakepkite iš kitos. Šiam kepimui pasiruoškite iš anksto – atsidarykite langus ir duris į lauką, nes dūmų ir kvapo bus LABAI daug. Krūtinėlė turi būti gerai apskrudusi – net ruda.
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių ir į ją dėkite kepimo inde sudėtus apkepusius anties steikus. Kepkite maždaug 10–12 minučių, jei norite steiko su krauju – galite ir trumpiau.
- Mėsą išimkite iš orkaitės, dėkite į lėkštę ir leiskite jai ramiai pastovėti kokias 10 minučių.
- Pagaminkime garnyrą. Išvirkite grikius.
- Brokolį susmulkinkite, dėkite į dubenį, į jį suberkite spanguoles, saulėgrąžas, smulkiai supjaustytą svogūną, viską pagardinkite druska, pipirais ir šaukšteliu graikiško jogurto.
- Grikius bei brokolio salotas patiekite greta steiko, pagardinto trintomis avietėmis. Skanaus!
Dėkojame Lieknos bitės už receptą!