Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis
ingredientai
750 g. Lapino puota švž. antienos rinkinys sriubai
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Morkos
Gabaliukas Saliero gumbas
4 vnt. Kvapiųjų pipirų žirneliai
5 vnt. Juodųjų pipirų žirneliai
3 vnt. Lauro lapeliai
Pagal skonį Druska
Sriubai:
1/2 vnt. Raudonoji paprika
2 vnt. Saliero stiebai
3/4 stiklinės Virti ryžiai
2 v.š. Sojos padažas
2 v.š. Smulkinti svogūnų laiškai
Gabalėlis Poras

Antienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis

180 min.
2-4 porcijos
Gaminimas
  1. Antienos kaulus ir daržoves nuplaukite. Daržoves stambiai pasmulkinkite (lupti nereikia). Sudėkite kaulus ir daržoves į skardelę ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Iškepusius kaulus su daržovėmis sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, sudėkite pipirus, lauro lapus ir užvirkite. Nugraibykite susidariusias putas. Pasūkykite ir virkite ant silpnos kaitros 2 valandas. Išvirusį sultinį perkoškite.
  2. Porą ir saliero stiebą supjaustykite griežinėliais. Papriką kvadratėliais. Daržoves atskirai trumpai pakepinkite keptuvėje su sviestu.
  3. Sultinį užvirkite, sudėkite į jį kepintas daržoves, ryžius ir pavirkite dar kelias minutes. Paskaninkite sriubą sojos padažu. Patiekite su svogūnų laiškais.

Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą