Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos sriuba su pupomis ir makaronais
ingredientai
Sultiniui:
750 g Lapino puotos rinkiniai sriubai
2,5 l vandens
1 vnt. svogūnas
1 vnt. morka
4 vnt. lauro lapeliai
4 vnt. kvapieji pipirai
2 skiltelės česnako
žiupsnelis druskos
Sriubai:
1 saujelė pupų
3 vnt. bulvės
1 vnt. morka
1 saujelė smulkių makaronų
žiupsnelio druskos, pipirų
žiupsnelis druskos
saujelė petražolių

Antienos sriuba su pupomis ir makaronais

120 min.
4-5 porcijos
Gaminimas

Atskirkite antienos mėsos gabalėlius nuo kauliukų.
Sultiniui skirtus produktus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite. Užvirus nugraibykite putas, sumažinkite kaitrą ir leiskite lėtai virti apie 1,5 val. Kauliukus išimkite ir atidėkite į šoną. Sultinį perkoškite. Bulves ir morką nuskuskite. Bulves supjaustykite mažais kubeliais, morką griežinėliais. Daržoves sudėkite į sultinį. Berkite pupas (užmerkite iš vakaro šaltame vandenyje, greičiau išverda). Verkite sriubą apie 30 min, kol pupos išvirs. Supilkite makaronus, berkite druskos, sudėkite nuo kauliukų nupjaustytą antienos mėsytę. Pavirkite dar apie 7 min. Paskaniname smulkintais petražolių lapeliais.

Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!

Atgal į receptų sąrašą