Sultiniui: | |
750 g | Lapino puotos rinkiniai sriubai |
2,5 l | vandens |
1 vnt. | svogūnas |
1 vnt. | morka |
4 vnt. | lauro lapeliai |
4 vnt. | kvapieji pipirai |
2 skiltelės | česnako |
žiupsnelis | druskos |
Sriubai: | |
1 saujelė | pupų |
3 vnt. | bulvės |
1 vnt. | morka |
1 saujelė | smulkių makaronų |
žiupsnelio | druskos, pipirų |
žiupsnelis | druskos |
saujelė | petražolių |
Atskirkite antienos mėsos gabalėlius nuo kauliukų.
Sultiniui skirtus produktus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite. Užvirus nugraibykite putas, sumažinkite kaitrą ir leiskite lėtai virti apie 1,5 val. Kauliukus išimkite ir atidėkite į šoną. Sultinį perkoškite. Bulves ir morką nuskuskite. Bulves supjaustykite mažais kubeliais, morką griežinėliais. Daržoves sudėkite į sultinį. Berkite pupas (užmerkite iš vakaro šaltame vandenyje, greičiau išverda). Verkite sriubą apie 30 min, kol pupos išvirs. Supilkite makaronus, berkite druskos, sudėkite nuo kauliukų nupjaustytą antienos mėsytę. Pavirkite dar apie 7 min. Paskaniname smulkintais petražolių lapeliais.
Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!