Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos sriuba su daržovėmis ir pupelėmis
ingredientai
750 g. Lapino puota švž. antienos sriubos rinkinys
1/2 vnt. Svogūnas
1 vnt. Morka
5 vnt. Kvapieji pipirai
5 vnt. Juodieji pipirai
2 vnt. Lauro lapeliai
1 šakelė Šviežias rozmarinas
2 l. Vanduo
Pagal skonį Druska
Sriubai:
2 vnt. Morkos
200 g. Šviežias kopūstas
6 vnt. Pievagrybiai
220 g. Konservuotos raudonosios pupelės
Žiupsnelis Pjaustytos šviežios petražolės
1/2 a.š. Maltas imbieras

Antienos sriuba su daržovėmis ir pupelėmis

90 min.
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Į puodą sudėkite antienos rinkinį sriubai, svogūną, stambiai supjaustytą morką, pipirus, lauro lapelius, rozmarino šakelę, įberkite druskos, užpilkite vandenį ir kai užvirs, virkite valandą ant silpnos ugnies. Nugraibykite susidariusiais putas. 
  2. Sultinį nukoškite per smulkų sietelį ir supilkite į švarų puodą. Nuo antienos kaulų nupjaustykite mėsytę.
  3. Vėl užkaiskite puodą su sultiniu ir kai tik jis užvirs, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas morkas. Virkite keletą minučių, kol jos suminkštės. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytą šviežią kopūstą ir pievagrybius, suberkite konservuotas pupeles, antienos mėsytę ir virkite keletą minučių, kol kopūstas suminkštės.
  4. Išjunkite ugnį, suberkite šviežias petražoles ir išmaišykite. Skanaus!

Dėkojame Oditėlėsblogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą