500 g | „Lapino puota“ antienos širdelių |
2 | obuolių |
2 | saldžiųjų bulvių |
1/2 | svogūno |
Kelių skiltelių | česnako |
200 ml | raudono vyno |
50 g | sviesto |
1 arbatinio šaukštelio | cinamono |
pagal skonį | Druskos ir pipirų |
Svieste apkepiname smulkiai pjaustytus svogūną ir česnaką, o kai jie paruduoja – užpilame raudoną vyną ir apie 5 minutes pagariname. Tuo tarpu nuo širdelių nupjauname riebalus, nedideliais gabalėliais susipjaustome saldžiąsias bulves ir obuolius. Obuolius apibarstome cinamonu. Širdeles ir bulves dedame į sutirštėjusį raudoną vyną, šiek tiek apkepiname, tuomet sumažiname kaitrą, uždengiame keptuvę ir paliekame troškintis bent 10 minučių. Tuomet įpilame obuolių skilteles ir viską dar patroškiname apie 5 minutes.
Už receptą dėkpjame Monika Oliv.