- Ančių petukus ir kulšeles gerai nuplaukite. Mėsą sudėkite į didelį puodą, užpilkite sultiniu ir užvirkite.
- Kai sultinys užvirs, atidžiai nugraibykite putas, nuo to, kaip pasistengsite, priklausys drebučių skaidrumas. Sudėkite morkas, česnako skilteles, svogūnus, petražoles, papriką, saliero šaknies, pipirų, užvirkite ir virkite ant mažos ugnies apie tris su puse valandos, kol mėsytė kris nuo kauliukų. Puodo pilnai neuždenkite.
- Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite valandėlei, kad atvėstų, bet ne visiškai atšaltų.
4. Mėsą išgriebkite į dubenį. Keletą kartų perkoškite sultinį, kad neliktų jokių drumzlių. Mėsą nurinkite nuo kaulų ir suplėšykite mažais gabalėliais. Petražoles susmulkinkite.
- Mėsos gabalėlius atsargiai sudėkite į nukoštą sultinį ir užvirkite. Nuimkite nuo ugnies. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Supilkite į dubenėlį. Palikite per naktį šaltai sustingti. Jei norite puošnesnės šaltienos, galite panaudoti išvirtas morkas. Supjaustykite jas griežinėliais ir išklokite dubenio dugną, prieš pilant šaltieną.
Dėkojame MUKATANAS už receptą!