Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos salotos su greipfrutu ir graikiniais riešutais
ingredientai
500 g Lapino puota ančiukų filė su oda
mėgstamo salotų mišinio
Saujos graikinių riešutų
10 šparaginių pupelių
pusės greipfruto
Padažui:
Maždaug pusės apelsino sulčių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. citrinos sulčių
½ a. š. medaus
½ a. š. džiovinto čiobrelio

Antienos salotos su greipfrutu ir graikiniais riešutais

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Sumaišome visus padažo ingredientus, paragaujame. Turėtume pasiekti puikų saldumo ir rūgštumo balansą. Papildome medumi ar citrina, jei kartais kurio nors skonio pritrūksta.
  2. Nedideliame puode užverdame šiek tiek vandens ir įmetame kokioms 3 min. šparagines pupeles apvirti ir truputėlį suminkštėti. Ištraukiame, leidžiame atvėsti ir supjaustome perpus ar į 3 dalis į trumpesnius gabalėlius.
  3. Greipfrutą nulupame, pašaliname odelę ir minkštimą taip pat supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais.
  4. Ruošiame antieną. Filė odelę įpjauname aštriu peiliu įstrižai iš abiejų pusių (vielinės tvoros ornamentu). Dedame antieną, odelės puse į apačią, į šaltą keptuvę, jungiame vidutinę-aukštesnę kaitrą. Kepame apie 6-7 min., vis nusemdami ir į atskirą indelį perpildami išsiskiriančius riebalus (juos paskui galima panaudoti kepant bulves ar gaminant padažus). Apverčiame antieną ir kepame dar 4-5 min. Tuomet pasinaudodami virtuvinėmis žnyplėmis po keliolika sekundžių paskrudiname filė kraštus. Sumažiname ugnį iki žemesnės negu vidutinė ir kepame dar 5-7 , kol pasieks norima temperatūrą (žr. aukščiau). Duodame antienai pailsėti 10 min. Tuomet ją aštriu peiliu pjaustome griežinėliais.
  5. Dėliojame salotas. Ant lapų mišinio dedame šparagines pupeles, greipfrutus, antieną, beriame riešutus ir pašlakstome padažu. Klausomės komplimentų 

Už receptą dėkojame N virtuvė. 

Už foto dėkojame 

Atgal į receptų sąrašą