- Sumaišome visus padažo ingredientus, paragaujame. Turėtume pasiekti puikų saldumo ir rūgštumo balansą. Papildome medumi ar citrina, jei kartais kurio nors skonio pritrūksta.
- Nedideliame puode užverdame šiek tiek vandens ir įmetame kokioms 3 min. šparagines pupeles apvirti ir truputėlį suminkštėti. Ištraukiame, leidžiame atvėsti ir supjaustome perpus ar į 3 dalis į trumpesnius gabalėlius.
- Greipfrutą nulupame, pašaliname odelę ir minkštimą taip pat supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais.
- Ruošiame antieną. Filė odelę įpjauname aštriu peiliu įstrižai iš abiejų pusių (vielinės tvoros ornamentu). Dedame antieną, odelės puse į apačią, į šaltą keptuvę, jungiame vidutinę-aukštesnę kaitrą. Kepame apie 6-7 min., vis nusemdami ir į atskirą indelį perpildami išsiskiriančius riebalus (juos paskui galima panaudoti kepant bulves ar gaminant padažus). Apverčiame antieną ir kepame dar 4-5 min. Tuomet pasinaudodami virtuvinėmis žnyplėmis po keliolika sekundžių paskrudiname filė kraštus. Sumažiname ugnį iki žemesnės negu vidutinė ir kepame dar 5-7 , kol pasieks norima temperatūrą (žr. aukščiau). Duodame antienai pailsėti 10 min. Tuomet ją aštriu peiliu pjaustome griežinėliais.
- Dėliojame salotas. Ant lapų mišinio dedame šparagines pupeles, greipfrutus, antieną, beriame riešutus ir pašlakstome padažu. Klausomės komplimentų
Už receptą dėkojame N virtuvė.
Už foto dėkojame