500 g. | Šviežia antienos filė su oda |
truputį | alyvuogių aliejaus |
žiupsnelis | pipirų mišinio ( prieskonių steikui) ir rozmarino arba prieskonių paukštienai |
žiupsnelis | druskos |
keletos | kukurūzų tortilijos |
keli vnt. | agurkų |
keli vnt. | pomidoriukų |
Nuplautą anties krūtinėlę nusausinkite ir tą pusę, kurioje nėra odos aptepkite alyvuogių aliejumi. Užberkite prieskonius iš abiejų pusių ir uždengę maistine plėvele palikite 2 val. kambario temperatūroje. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę. Anties krūtinėlės odą įpjaukite įstrižai arba rombais. Kepkite lygiai 6 min., apverskite ir vėl kepkite 5 min. Iškeptą antieną dėkite į kukurūzų tortilijas patiekite su mėgstamomis daržovėmis ir padažu. Puikiai tinkantis padažas prie antienos bruknių džemas . Padažui gali būti naudojama uogienė arba šaldytos/šviežios uogos su truputėliu cukraus.