- Sumaišykite miltus su puse arbatinio šaukštelio druskos ir maltais juodaisiais pipirais. Šiame miltų mišinyje apvoliokite antienos mėsos gabalėlius iš visų pusių.
.JPG)
- Keptuvėje pakaitinkite 1/2 valgomojo šaukšto aliejaus, sudėkite mėsos gabalėlius ir ant vidutinės ugnies kepkite 6-8 minutes, kol mėsa įgis aukso atspalvį. Sudėkite į troškintuvą.
- Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į keptuvę supilkite brendį, pakaitinkite apie pusę minutės, kad išgaruotų alkoholis. Įpilkite dar pusę šaukšto aliejaus, sudėkite svogūną. Kepkite ant nedidelės ugnies apie 6 minutes, kol suminkštės. Nulupkite, sutrinkite česnaką ir įmaišykite į svogūnus. Pakepintą svogūną perkelkite į troškintuvą (su visomis mėsos sultimis ir prikepusiais gabalėliais).
.JPG)
- Išvalykite keptuvę, įkaitinkite ant vidutinės ugnies, įpilkite pusę valgomojo šaukšto aliejaus ir 6-8 minutes pakepkite nedideliais kubeliais supjaustytas morkas. Sudėkite į troškintuvą. Galiausiai įkaitinkite dar pusę šaukšto aliejaus ir ant stiprios ugnies keletą minučių pakepinkite grybus.
- Pas grybus supilkite vyną, pakaitinkite apie gerą minutę, kad išgaruotų alkoholis. Sudėkite su visomis sultimis į troškintuvą. Įberkite žiupsnelį džiovintų raudonėlių ir žiupsnelį džiovintų čiobrelių, įmaišykite raudonųjų serbentų žėlė.
- Supilkite karštą sultinį. Užvirkite, vis pamaišydami, sumažinkite ugnį ir lėtai troškinkite apie 45-50 minučių, kol mėsa taps minkšta. Likus 5 minutėms iki gaminimo laiko pabaigos įmaišykite nusunktas pupeles. Pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis pagal skonį.
.JPG)
Dėkojame MUKATANAS už receptą!