340 g. | Lapino puota švž. ančiukų kulšelių mėsa (troškinti, kepti) |
1 vnt. | Svogūnas (mažas) |
Sauja | Špinatai |
Pagal poreikį | Krapai |
Pagal poreikį | Petražolės |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Pagal skonį | Vištienos prieskoniai |
Pagal skonį | Raudonosios paprikos milteliai |
100 g. | Fermentinis sūris |
1 vnt. | Kiaušinis |
Pagal poreikį | Žirnių miltai |
Pagal poreikį | Aliejus |
1. Antienos mėsą sumalkite, įberkite į ją prieskonių, suberkite pjaustytus špinatus ir žalumynus, tarkuotą sūrį, smulkiai pjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį, viską gerai išmaišykite.
2. Iš pasiruoštos mėsos formuokite maltinukus, apvoliokite juos žirnių miltuose ir apkepkite iš kiekvienos pusės.
3. Jiems apkepus įpikite 0,5 puodelio karšto vandens ir troškinkite uždengus dangčiu, kol išgaruos vanduo.
4. Patiekti galite su saliero-bulvių koše: bulves išvirkite su pjaustyto saliero gumbo gabaliukais santykiu 1:4. Tuomet viską sutrinkite su virintu pienu, sviestu ir krapais. Skanaus!
Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!