500 g | Lapino puotos antienos kulšelių |
1 | apelsino sulčių+ nutarkuotos žievelės |
2 skiltelių | česnako |
1 a.š. | grūdėtų garstyčių |
1. a.š. | medaus |
1 v.š. | Vorčesterio padažo |
žiupsnelis | Druskos |
žiupsnelis | šviežiai maltų juodųjų pipirų |
Garnyrui: | |
2 | nedidelių svogūnų |
1 | pankolio |
1 v.š. | rudojo cukraus |
žiupsnelis | druskos |
žiupsnelis | malto muskato riešuto ir maltų kalendros grūdelių |
2 v.š. | grietinėlės |
gabalėlio | mėlynojo pelėsinio sūrio |
žiupsnelis | smulkintų petražolių |
kepimui | Sviesto ir aliejaus |
Sumaišyti apelsinų sultis, žievelę, garstyčias, medų, druską, pipirus, smulkintas česnako skilteles ir Vorčesterio padažą. Sudėti kulšeles į marinatą. Dėti į šaldytuvą ir laikyti parą laiko.
Kulšeles sudėti į iš kepimo popieriaus padarytą vokelį ir kepti 1,5 - 2 val iki 150° C įkaitintoje orkaitėje.
Likusį marinatą nuo kulšelių užvirti. Pavirti kelias minutes ir perkošti. Įdėti šaukštelį kukurūzų krakmolo ir dar kartą užvirti. Bus padažas.
Keptuvėje įkaitinti sviesto ir aliejaus mišinį. Sudėti pjaustytus svogūnus ir kepti kelias min. Sudėti šiaudeliais pjaustyta pankolį, uždengti ir kepti ant lėtos ugnies maišant, kol pankolis suminkštės. Įdėti druskos, cukraus, prieskonius. Pakepti dar kelias min. Supilti grietinėlę, trupintą sūrį ir pakaitinti, kol užvirs.
Patiekiau su bulvių/pastarnokų/morkų koše.
Skanaus!
Už receptą dėkojame Balta lėkštei.