Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos kulšelės su orkaitėje keptomis daržovėmis
ingredientai
4 vnt. Lapino puotos antienos kulšelių
2 vnt. saldžiųjų bulvių
4 vidutinio dydžio morkų;
saujos smidrų
1 vnt. saldžiosios paprikos
400 ml natūralių obuolių sulčių
200 g obuolių tyrelės
pagal skonį druskos ir pipirų

Antienos kulšelės su orkaitėje keptomis daržovėmis

60 min.
4 porcijos
Gaminimas

Likus valandai iki gaminimo paliekame kulšeles kambario temperatūroje. Tuomet įtriname druska ir pipirais, dedame į foliją, pastatę jos kraštus ir įpilame obuolių sulčių. Kepame 200 C laipsnių temperatūroje 1 valandą kulšeles uždengę folija. Pasiruošiame daržoves - supjaustome juostelėmis, apibarstome druska ir pipirais bei apšlakstome mėgstamu alyvuogių aliejumi. Sumažiname temperatūrą iki 170 C laipsnių, atidengiame kulšeles, o į kitą skardą dedame kepti morkas su saldžiosiomis bulvėmis. Po 20 minučių daržovių skardą papildome smidrais ir paprika ir kepame dar 20 minučių. Padažui naudojame obuolių tyrelę. 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Monika Oliv.

Atgal į receptų sąrašą