4 vnt. | Lapino puotos antienos kulšelių |
2 vnt. | saldžiųjų bulvių |
4 | vidutinio dydžio morkų; |
saujos | smidrų |
1 vnt. | saldžiosios paprikos |
400 ml | natūralių obuolių sulčių |
200 g | obuolių tyrelės |
pagal skonį | druskos ir pipirų |
Likus valandai iki gaminimo paliekame kulšeles kambario temperatūroje. Tuomet įtriname druska ir pipirais, dedame į foliją, pastatę jos kraštus ir įpilame obuolių sulčių. Kepame 200 C laipsnių temperatūroje 1 valandą kulšeles uždengę folija. Pasiruošiame daržoves - supjaustome juostelėmis, apibarstome druska ir pipirais bei apšlakstome mėgstamu alyvuogių aliejumi. Sumažiname temperatūrą iki 170 C laipsnių, atidengiame kulšeles, o į kitą skardą dedame kepti morkas su saldžiosiomis bulvėmis. Po 20 minučių daržovių skardą papildome smidrais ir paprika ir kepame dar 20 minučių. Padažui naudojame obuolių tyrelę.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Monika Oliv.