Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos kulšelės su bulvių gratinu
ingredientai
500 g Lapino puotos šviežių ančiukų kulšelių
žiupsnelis Druska, pipirai, prieskoniniai laiškiniai česnakai
pagal poreikį Bruknių ir kriaušių džemas
Bulvių gratinui:
8 bulvės
250 ml. 13 proc. grietinėlės
2 kiaušiniai
žiupsnelis druska, pipirai, česnakų granulės
100 g sūrio

Antienos kulšelės su bulvių gratinu

60min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Ar esate kada kepę bulvių gratiną? Puikus garnyras prie mėsos! Šalia Lapino puotos antienos kulšelių dar pridėjau bruknių ir kriaušių džemą, ir taip atsirado tobulas derinys.
  2. Bulves nulupu, supjaustau kuo ploniau, apvolioju druska, pipirais ir česnakų granulėmis. Suspaudžiu ant kepimo formos dugno. Indas tūrėtų būti gilus ir siauras. Ant viršaus pilu kiaušinių ir grietinėlės plakinį. Ant viršaus tarkuoju sūrį, uždengiu folija. Kepu 200°c apie valandą. Tada nuemu foliją ir kepu dar 1 val.
  3. Anties kulšeles apvolioju druskoje, pipiruose ir laiškiniuose česnakuose. Pakepu ant keptuvės po 2 min. Ir dedu į 200°c orkaitę dar 35 min.
  4. Skanaus!

Už receptą dėkojame Sauja maisto

Atgal į receptų sąrašą