1. Antienos kulšeles įtriname prieskoniais (prieš tai grūstuvėje sutriname prieskonius): džiovintu čiobreliu, druska, juodaisiai pipirais, kadagių uogomis, lauro lapu, rozmarinu. Sutraiškome peiliu kelias česnako skilteles ir uždedame ant kiekvienos kulšelės, tada kiekvieną kulšelę atskirai įvyniojame į maisto plėvelę ir paliekame 24h marinuotis šaldytuve.
2. Paimame kepimo indą su dangčiu ir išklojame jį kepimo popieriumi. Dugne sudedame apelsino griežinėlius, anyžiaus žvaigždutes, lauro lapus (2vnt), kelias kadagių uogas, čiobrelio šakelę, kalendros žirnelius, kelias česnako skilteles. Ant viršaus dedame kulšeles ir visumą užpilame riebalais, kad mėsa būtų apsemta. Nedėkite kulšelių viena ant kitos, jos turi būti vienu sluoksniu inde. Uždengiame visumą kepimo popieriumi (popierių šiek tiek "paskandiname" riebaluose, kad liestusi su mėsa. Indą uždengiame dangčiu.
3. Antieną kepame iki 160laip. įkaitintoje orkaitėje 30min, tada sumažiname temp. iki 100 laip. ir kepame apie 3-4val. Ištraukus iš orkaitės kulšeles apkepame keptuvėje po pora minučių iš kiek vienos pusės. Patiekiame su bulvių koše, bei pikantišku vyšnių padažu.
GAMINIMAS
Prikaistuvyje ant vidutinės kaitros kaitiname vyšnias su cukrumi, kai vyšnios išleis sultis suberiame krakmolą ir kaitiname pastoviai maišant kol padažas sutirštės. Pagardiname čili pipirais bei druska.
SKANAUS.
Už receptą dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO.