- Antienos kulšeles pabarstome druska, pipirais, rūkytos paprikos milteliais. Pamarinuojame.
- Į nesvylantį puodą pilame šlakelį aliejaus ir dedame antienos kulšeles. Apkepiname. Išimame ir atidedame į šalį.
- Į tą patį puodą dedame stambiai pjaustytas bulves, 2 morkas (kitas dvi paliekame salotoms), česnako skilteles, svogūną, saliero stiebus ir viską apkepiname. Tada pilame sultinio arba vandens, ant viršaus dedame antienos kulšeles ir uždengę dangčiu troškiname apie 1 valandą ant silpnos ugnies.
- Kai baigia troškintis, išimame antienos kulšeles, nuo daržovių nupilame skystį, pilame grietinėlės, beriame druskos, pipirų, nuragaujame. Grietinėlei užvirus nukeliame puodą nuo ugnies ir sutriname kremą.
- Keptuvėje išlydome sviestą, galime įdėti šakelę čiobrelio ir jame apkepiname antienos kulšeles.
- Likusias dvi morkas sutarkuojame, įspaudžiame mandarino sultis, įpilame šlakelį aliejaus, beriame druskos, cukraus, pipirų ir gerai išmaišome. Patiekiame.
- Skanaus Jums linki Aurimėlis!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė