- Kaip iškepti anties krūtinėlę? Pirmiausia įpjauname anties krūtinėlės odelę rombais, įtriname prieskoniais (ypač tinka čiobrelis, raudonėlis), druska ir kepame labai karštai įkaitintoje keptuvėje 5 minutes odele žemyn, dar 3 minutes apvertus. Tada anties krūtinėlę dėti į skardą ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje 12 minučių. Taip anties krūtinėlė iškeps apskrudusi, bet sultinga viduje.
- Keptuvėje įštirpdykite 30 g sviesto ir sudėkite kriaušės ir nektarino riekeles. Lengvai apkepkite po keletą minučių iš abiejų pusių. Tuomet apiberkite 2 šaukštais cukraus. Leiskite cukrui lengvai ištirpti ant vaisių ir karamelizuoti juos. Pabarstykite džiovintu čiobreliu ir raudonėliu.
-
Anties krūtinėlę supjaustyti storesnėmis riekelėmis. Šalia patiekite karamelizuotas kriaušes ir nektarinus. Apiberkite smulkiai pjaustytu šviežiu čili.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Raudonai Virtuvei.