- Krūtinėles nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu, odelę įpjaukite įstrižai. Dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir kepkite kol ji apskrus, tuomet apverskite ir apskrudinkite kitą pusę (susidariusius riebalus nupilkite). Tuomet perdėkite ant folijos, apšlakstykite 0,5 v.š. medaus, suvyniokite ir palikite.
- Iš obuolio išpjaukite sėklas ir padalinkite į 8 dalis. Skilteles apskrudinkite iš abiejų pusių (neperkepkite, kad liktų šiek tiek traškumo). Perdėkite į lėkštę.
- Į ta pačią keptuvę suberkite riešutus, supilkite 1 v.š. medaus ir nuolat maišant pakepkite, tol kol karamelizuosis riešutais.
- Špinatus nuplikykite karštu vandeniu ir nuspauskite, kad būtų sausi.
- Lėkštėje išdėliokite plonais griežinėliais supjaustytus burokėlius, obuolio skilteles, riešutus, špinatus, uždėkite iškeptą krūtinėlę, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite balzamiko actu ir alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)
Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.