Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos krūtinėlė ant griliaus
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų filė su oda
Marinatui:
200 ml. Grietinėlė 35 % riebumo
200 ml. Apelsinų sultys
1 Apelsino žievelė
2 v.š. Sojos padažas
2 v.š. Saldus aitriųjų paprikų padažas Chili sweet sauce
2 a.š. Garstyčios
2 v.š. Alyvuogių aliejus
Po šakelę Švieži čiobreliai, bazilikai, rozmarinai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Garnyrui:
Pagal poreikį Cukinijos
Pagal poreikį Pomidorai
Pagal poreikį Baklažanai
Pagal poreikį Paprika
Pagal skonį Druska, pipirai ir česnakas
Pagal poreikį Alyvuogių aliejus

Antienos krūtinėlė ant griliaus

180 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Marinavimas: Visus marinatui išvardintus ingredientus sumaišome. Anties krūtinėlės odelę švelniai įpjauname įstrižai 4-5 kartus.Tik nepjaukite per giliai. Dedame krūtinėles į marinatą, odelėmis į viršų, uždengiame ir laikome bent 2 val. Geriausiai marinuoti per naktį.
  2. Kepimas: Pasiruošiame vidutinio kaitrumo grilių. Dedame anties krūtinėles odele žemyn 2-3 min. kol odelė bus traški. Apverčiame krūtinėles į kitą pusę ir kepame dar 5-6 min. Nuėmus nuo grotelių uždengiame ir duodame mėsai 10 minučių ''pailsėti''. Daržoves supjaustome maždaug griežinėliais arba išilgai juostelėmis.Jeigu naudosite papriką pjaustykite dideliais trikampiais.Nurodytus prieskonius išmaišome ir gautu mišiniu ištepame daržoves. Dedame daržoves ant grotelių ir trumpai kepame iš abiejų pusių. Ant grotelių pirmiausiai dedami pomidorai, paprika,o vėliau, nes labai greitai apkepa,-baklažanų ir cukinijų griežinėliai.

 

         Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą