Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos kepenėlių paštetas
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. antienos kepenėlės
50 ml. Brendis
2 vnt. Šalotiniai svogūnai
2 skiltelės Česnakas
Keletas Rozmarino šakelės
1 1/2 v.š. Ghi sviestas
1 v.š. Sviestas
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Juodieji pipirai

Antienos kepenėlių paštetas

30 min.
2-4 porcijos
Gaminimas
  1. Smulkiai supjaustykite šalotus bei česnaką.
  2. Įkaitinkite 1/2 valg. š. ghi sviesto didelėje keptuvėje. Sudėkite šalotus, česnaką ir kepinkite kol suminkštės bei taps permatomi. Sudėkite į (blenderio) trintuvo indą.
  3. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. ghi, sudėkite rozmariną bei anties kepenėles. Kepinkite ant vienos pusės kol paruduos, tuomet apverskite. Įpilkite brendžio. Kepinkite kelias minutes kol kepenėlės iškeps, perdėkite jas į trintuvo indą. Kepenėlės viduje turėtų likti šiek tiek rausvos.
  4. Likusį skystį nuredukuokite (nugarinkite) iki poros valgomų šaukštų ir taip pat supilkite į trintuvo indą. Sudėkite ir 1 valg. š. sviesto.
  5. Viską sumalkite iki vientisos švelnios masės. Gerai pasūdykite ir papipirinkite. Leiskite ataušti ir tik gerai atvėsusį paštetą perdėkite į pasiruoštus indelius. Jei indeliai sandariai neužsidaro, galite išlydyti šiek tiek ghi ir užpilti ant viršaus, kad susiformuotų apsauginė plutelė.
  6. Patiekite su krekeriais ir džemu arba čatniu. Skanaus!

Dėkojame kitchenjulie.com už receptą!

Atgal į receptų sąrašą