- Smulkiai supjaustykite šalotus bei česnaką.
- Įkaitinkite 1/2 valg. š. ghi sviesto didelėje keptuvėje. Sudėkite šalotus, česnaką ir kepinkite kol suminkštės bei taps permatomi. Sudėkite į (blenderio) trintuvo indą.
- Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. ghi, sudėkite rozmariną bei anties kepenėles. Kepinkite ant vienos pusės kol paruduos, tuomet apverskite. Įpilkite brendžio. Kepinkite kelias minutes kol kepenėlės iškeps, perdėkite jas į trintuvo indą. Kepenėlės viduje turėtų likti šiek tiek rausvos.
- Likusį skystį nuredukuokite (nugarinkite) iki poros valgomų šaukštų ir taip pat supilkite į trintuvo indą. Sudėkite ir 1 valg. š. sviesto.
- Viską sumalkite iki vientisos švelnios masės. Gerai pasūdykite ir papipirinkite. Leiskite ataušti ir tik gerai atvėsusį paštetą perdėkite į pasiruoštus indelius. Jei indeliai sandariai neužsidaro, galite išlydyti šiek tiek ghi ir užpilti ant viršaus, kad susiformuotų apsauginė plutelė.
- Patiekite su krekeriais ir džemu arba čatniu. Skanaus!
Dėkojame kitchenjulie.com už receptą!