500 g | Lapino puota antienos kepenėlių |
2-3 vidutinio dydžio | svogūno galvos |
30-40 g | sviesto |
200 ml | grietinėlės |
50-70 ml | geros kokybės brendžio |
50-70 g | rudojo cukraus (priklauso, kokio saldumo norisi) |
žiupsnelis | Druskos, pipirų |
pagal poreikį | Saulėje džiovintų pomidorų |
Svogūną pakepinau ant sviesto, sudėjau gerai nuplautas kepenėles ir leidau troškintis ant silpnos ugnies, kai šiek tiek suminkštėjo, įpyliau brendį ir leidau jam nugaruoti. Kai viskas išsitroškino, įpyliau grietinėlę, sudėjau likusius priedus ir dar keletą minučių ant silpnos ugnies troškinau. Palikau pravėsti, sutryniau su maisto smulkintuvu ir išpilsčiau į indelius.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Spalvota lėkštė