400 g | Lapino puota antienos kepenėlių |
1 | svogūnas |
1 | vidutinė morka |
2-3 skiltelės | česnako |
150 g | rudųjų shimeji grybų |
pagal skonį | Druska ir pipirai |
2-3 šaukštai | sviesto arba alyvuogių aliejaus |
Patiekimui | Bulvių košė ir rauginti agurkai |
Pirmiausia nuplauname kepenėles ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu Dabar reikėtų pašalinti plėveles, bet šios kepenėlės buvo labai švarios, be plėvelių.
Kepenėles supjaustome juostelėmis ir pagardiname druska bei pipirais.
Į įkaitintą keptuvę pilame porą šaukštų aliejaus, sudedame kepenėles ir apkepiname ant vidutinės/aukštos ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol lengvai apskrus, bet dar išliks sultingos viduje.
Išimame iš keptuvės ir atidedame.
Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais.
Ruduosius shimeji grybus nuvalome servetėle (jeigu yra žemių) ir nupjauname kotelių galus.
Į tą pačią keptuvę, kur kepė kepenėlės įpilame dar šlakelį aliejaus. Sudedame svogūną ir kepame, kol jis tampa skaidrus.
Tuomet sudedame juostelėmis pjaustytą morką ir kepame 5 minutes.
Galiausiai sudedame ruduosius shimeji grybus ir kepame dar 5 minutes.
Sudedame smulkintą česnaką, leidžiame sušilti ir paskleisti aromatą (apie 1 min)
Dabar laikas sugrąžinti kepenėles į keptuvę ir dar pakepti porą minučių, kad skoniai apsijungtų.
Man skaniausia patiekti su bulvių koše ir raugintais agurkėliais.
Skanių atradimų!