Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
ANTIENOS KEPENĖLĖS SU RUDAISIAIS SHIMEJI GRYBAIS
ingredientai
400 g Lapino puota antienos kepenėlių
1 svogūnas
1 vidutinė morka
2-3 skiltelės česnako
150 g rudųjų shimeji grybų
pagal skonį Druska ir pipirai
2-3 šaukštai sviesto arba alyvuogių aliejaus
Patiekimui Bulvių košė ir rauginti agurkai

ANTIENOS KEPENĖLĖS SU RUDAISIAIS SHIMEJI GRYBAIS

2 asmenims
Gaminimas
  • Pirmiausia nuplauname kepenėles ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu Dabar reikėtų pašalinti plėveles, bet šios kepenėlės buvo labai švarios, be plėvelių.

  • Kepenėles supjaustome juostelėmis ir pagardiname druska bei pipirais.

  • Į įkaitintą keptuvę pilame porą šaukštų aliejaus, sudedame kepenėles ir apkepiname ant vidutinės/aukštos ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol lengvai apskrus, bet dar išliks sultingos viduje.

  • Išimame iš keptuvės ir atidedame.

  • Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais.

  • Ruduosius shimeji grybus nuvalome servetėle (jeigu yra žemių) ir nupjauname kotelių galus.

  • Į tą pačią keptuvę, kur kepė kepenėlės įpilame dar šlakelį aliejaus. Sudedame svogūną ir kepame, kol jis tampa skaidrus.

  • Tuomet sudedame juostelėmis pjaustytą morką ir kepame 5 minutes.

  • Galiausiai sudedame ruduosius shimeji grybus ir kepame dar 5 minutes.

  • Sudedame smulkintą česnaką, leidžiame sušilti ir paskleisti aromatą (apie 1 min)

  • Dabar laikas sugrąžinti kepenėles į keptuvę ir dar pakepti porą minučių, kad skoniai apsijungtų.

  • Man skaniausia patiekti su bulvių koše ir raugintais agurkėliais.

  • Skanių atradimų!

 
Skanūs ir saulėti linkėjimai,
Inga
Atgal į receptų sąrašą