Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu
ingredientai
550 g. Lapino puota švž. ančiukų filė su oda
240 g. Vištienos krūtinėlė
1 vnt. Svogūnas
2 skiltelės Česnakas
1 vnt. Kiaušinis
6 v.š. Malti džiūvesėliai
1 a.š. Džiovinti čiobreliai
Žiupsnelis Šviežiai pjaustytos petražolės
Pagal skonį Druska ir malti juodieji pipirai
Padažui:
100 g. Pievagrybiai
1 vnt. Svogūnas
200 g. Grietinėlė
Žiupsnelis Šviežių pjaustytų krapų
Pagal skonį Druska ir malti juodieji pipirai

Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu

60 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Nuo ančiukų filė nupjaukite odą ir sumalkite. Taip pat sumalkite vištienos krūtinėlę.
  2. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, kepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suminkštės. Dėkite išspaustas česnako skilteles, kepkite 30 sekundžių ir palikite šiek tiek pravėsti.
  3. Į dubenį dėkite maltą antieną ir vištieną, keptą svogūną su česnakais, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  4. Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio kukuliukus ir sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. arba tol, kol iškeps.
  5. Padažui: į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Kai tik jis suminkštės, dėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir kepkite keletą minučių. Tuomet pilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite dar keletą minučių, kol padažas sutirštės. Galiausiai suberkite šviežius krapus.
  6. Tiekite iškeptus kukuliukus su pievagrybių padažu ir mėgstamu garnyru. Skanaus!

Dėkojame Oditėlėsblogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą