Vyšnias sudedame į gilesnę keptuvę, suberiame cukrų, smulkiai supjaustytą svogūną, uždengiame bei ant vidutinės ugnies pakaitiname vis pamaišant. Kai kiek suminkštėja svogūnai, įpilame balzaminio acto, suberiame prieskonius, druską, uždengiame ir Dar kiek pakaitiname. Man užtruko apie 20-30 minučių. Patiekiame dar šiltą arba leidžiame pilnai atvėsti.
Anties filę (kepiau @lapino_puota ančiukų filę su oda) pamarinavau labai paprastai - druska ir pipirais. Labai svarbu prieš kepant įpjauti odelę, jog antis išleistų riebalus bei mėsa išliktų sultinga, o ant odelės pasidarytų traški plutelė.
Ančiukų filę į šaltą keptuvę dedame odele žemyn. Nereikia naudoti jokio aliejaus, nes išsiskirs pačios anties riebalai! Pakepiname ant vidutinės ugnies apie 10 minučių ar kol gražiai apskrunda odelė, apverčiame bei dar maždaug 4 minutes kepame kitą pusę.
Dedame ant skardos su kepimo popieriumi ir dar apie 10-15 minučių pakepame 180 C įkaitintoje orkaitėje. Iškepus iškart nepjauname, mėsai leidžiama 5-10 minučių pailsėti ir tik tada tiekiame!
Už receptą dėkojame maistas sielai.