Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos filė salotos su keptomis kriaušėmis ir balzamiko acto padažu
ingredientai
500 g Lapino puotos šviežios antienos file
pakelio špinatų
pusės ilgavaisio agurko (sėklytes išimkite)
2 kriaušių
saujos graikinių riešutų (pakepintų keptuvėje ir susmulkintų)
2 v. š. sviesto
žiupsnelis Druskos, pipirų
Padažui:
2 v. š. balzamiko acto
1 a. š. garstyčių
110 ml po anties krutinėlės kepimo likusių riebalų

Antienos filė salotos su keptomis kriaušėmis ir balzamiko acto padažu

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Išvalykite (jei reikia ištraukite iš odos plaukelius) ir nuplaukite anties filė. 
  2. Ištrinkite filė druska ir pipirais. Dėkite ją į nedidelį kepimo indą ir uždenkite folija.
  3. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Po to nuimkite foliją, įjunkite grilio režimą ir dar pakepkite apie 10-15 min kol odelė gražiai apskrus.
  4. Kriaušes supjaustykite ir pakepkite keptuvėje ant sviesto kol gražiai apkeps. Pagardinkite pipirais.
  5. Supjaustykite daržoves ir jas patiekite lėkštėse kartu su kriaušėmis.
  6. Plonai supjaustykite anties filė ir sudėkite ją ant daržovių (tik neišpilkite riebaliukų likusių po kepimo, jų reikės padažui). Viską apibarstykite graikiniais riešutais.
  7. Perkoškite riebaliukus likusius po anties filė kepimo. Sumaišykite su likusiais padažo ingredientais. Juo pagardinkite salotas.
Skanaus!
 
Už receptą dėkojame Itsmevelina
Atgal į receptų sąrašą