Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos file -puikus pasirinkimas šventiniui stalui
ingredientai
Padažui:
400 ml raudono vyno
400 ml jautienos sultinio
200 g salotų
skiltelė česnako
šakelė šviežio rozmarino
5 v.š. balzamino acto
5 v.š. Alyvuogių aliejaus
nedidelis gabalėlis sviesto
Mėsai paruošti reikės:
500 g Lapino puotos antienos file
2 šakelės šviežio čiobrelio
4 v.š. balto balzamino acto
žiupsnelio druskos ir pipirų

Antienos file -puikus pasirinkimas šventiniui stalui

60min.
2 asmenims
Gaminimas

Pirmiausia pasigaminame padažą: 

Į keptuvę pilame aliejų, dedame šalotus ir kepame kol svogūnai suminkštėja ir pradeda rūduoti, tuomet dedame smulkintą česnaką, rozmariną, pilame balzaminį actą ir kepinam 3 minutes nuolat maišant, tada pilame vyną ir kaitinam kol lieka 1/3 vyno, tada pilame sultinį, mažinam kaitrą ir paliekam lėtai virti kol lieka 1/2 padažo. Perkošiame į prikaistuvą, dedame sviesto gabalėlį ir gerai išmaišome. 

Dabar galime pereiti prie mėsytės: 

Antienos krutinėlės odą negiliai įpjaustome,į gerai įkaitintą keptuvę dedame antieną, odele žemyn, kad išbėgtų riebalai ir kepame apie 7 minutes, tada apverčiame ir kepame dar 4 minutes. Dedame į kepimo indą, apibarstome druska, pipirais, čiobreliu, apšlakstome balzaminiu actu ir viską gerai įmasažuojame į mėsą. Dedame į orkaitę įkaitintą iki 170 laipsnių ir kepam 10-15 min. Išėmus iš orkaitės mėsą apdengiame folija ir leidžiame pailsėti apie 10 min. Ir jau tuomet pjaustome ir skanaujame. 

Patiekiau su bulvių apkepu ir šviežių daržovių salotomis. 
Labai rekomenduoju, mėsytė labai minkšta ir sultinga, tiesiog tirpsta burnoje, o padažas šilkinis. Tobulas derinys. Skanaus !

 

Už receptą dėkojame Gaminu sau 

Atgal į receptų sąrašą