Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos filė kvepianti mišku
ingredientai
500 g LAPINO PUOTA šviežių antienos filė su oda
1 šaukšto kadagio uogų
Ryšelio čiobrelių
1 šaukšto gėlių medaus
3–4 šaukštų sojų padažo
30 g sviesto
3–4 skiltelių česnako
Žiupsnelio druskos

Antienos filė kvepianti mišku

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Sugrūskite kadagio uogas su čiobreliais ir druska. Sumaišykite su medumi ir sojų padažu. Gautu marinatu užpilkite LAPINO PUOTA šviežias antienos filė su oda. Palikite 6–8 valandoms.
  2. Prieš kepdami lengvai nušluostykite marinatą nuo filė.
  3. Rombais įpjaukite filė odą. Dėkite ją į šaltą keptuvę oda į apačią, palaipsniui kaitinkite ir apkepkite, kol išsilydys riebalai – 3–4 min. Nukaiskite.
  4. Į skardelę įdėkite sviestą ir česnakus. Sudėkite antienos filė oda į viršų ir kepkite 15 min. 190 °C  temperatūroje.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą