- Antienos filė (galite naudoti ir kulšeles) nusausinkite virtuviniu popieriumi ir įpjaukite odelę iki raumeninio sluoksnio.
- Įkaitinkite keptuvę.
- Anties krūtinėlių file žemyn odele dėkite į keptuvę ir kepkite apie 4-5 min. tol, kol odelė gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir vėl kepkite apie 4-5 min. Kol kepate mėsą, paskrudinkite česnaką - perpjovus pusiau česnako galvutę dėkite į keptuvę, prie kepamos mėsos. Iškeptą mėsą, taip pat česnaką, dėkite į indą, kuriame troškinsite antieną.
- Pasiruoškite iš troškinimui sultinį: sudėkite į prikaistuvį visus išvardintus ingredientus, skirtus sultinio paruošimui, ir ant viryklės kaitinkinte nuolat maišant iki užvirimo.
- Paruoštu sultiniu užpilkite apkeptą antieną, uždenkite dangčiu ir pašaukite į 200 C įkaitintą orkaitę 60 min., po to sumažinkite kaitrą iki 100 C ir palikite troškintis dar 20 min.
- Patiekite su mėgiamu garnyru ir mėgaukitės skoniais!
Gardūs linkėjimai nuo Rūtos iš "Lapino puota" virtuvės.
„Lapino puota“ – gudriems gurmanams!