500 g | šviežių ančiukų kulšelių |
Marinatui: | |
4 v.š. | obuolių acto |
1 a.š. | maltos saldžios paprikos |
1 a.š. | raudonėlių |
1 a.š. | Graikiškų prieskonių |
1 a.š. | maltų juodųjų pipirų |
1 a.š. | druskos |
Aptepimui: | |
15 g | ryžių sirupo |
Salotoms: | |
115 g | avinžirnių |
100 g | marinuotų agurkėlių |
80 g | saldžių bulvių |
115 g | kopūsto |
1 a.š. | sezamo sėklų |
1 v.š. | avokadų aliejaus |
1/2 a.š. | druskos |
1/2 a.š. | maltų juodųjų pipirų |
1. Marinato ingredientus sumaišyti tarpusavyje ir jame išvolioti kulšeles. Palikti marinuotis 6-8h.
2. Mėsai pasimarinavus, kulšeles kepti įsukus į foliją (šiek tiek marinato galima įpilti į folijos vidų) orkaitėje 190C/70min.
3. Po to atidengti, aptepti ryžiu sirupu ir kepti dar papildomai 10min.
4. Agurkėlius, saldžią bulvę ir kopūstą smulkiai supjaustyti.
5. Dubenyje sumaišyti visus likusius salotų ingredientus.
Skanaus!
Už receptą dėkojame Rožinis avokadas.