- Ančiuką dedame į vandenį. Kai vanduo užverda, nupilame, nuplauname ančiuką ir užpilame nauju vandeniu. Vandens kiekis priklauso nuo to, kiek sultinio norite virti. Aš visada verdu daugiau ir dalį šaldau – vistiek gi tuo pačiu
- Į puodą dedame visus kitus sultinio ingredientus ir verdame kuo ilgiau, apie 1-2 valandas.
- Kai sultinys išverda, virtą ančiuką atidedame, o sultinį perkošiame per sietelį. Receptui atidedame 500 ml. sultinio. Jei norite sumažinto riebumo sultinio – dėkite jį į šaldytuvą – viršuje susisluoksniuos ir sušals riebalai ir galėsite juos pašalinti. Aš to nedarau, bet šiaip summer body gali to norėti.
- Atskiriame virto ančiuko mėsą – odą, kaulus pašaliname, o visą mėsą suplėšome rankomis.
- Pusę chorizo supjaustome kubeliais, kitą pusę – griežinėliais.
- Į keptuvę beriame chorizo kubelius, smulkintą svogūną ir pakepiname 2 minutes. Pridedame smulkintą česnaką ir kepiname dar minutę.
- Į keptuvę suberiame ryžius, pakepiname minutę.
- Į keptuvę pilame sultinį, sumažiname ugnį, kad jis vos vos burbuliuotų, uždengiame dangčiu ir verdame 20 minučių.
- Paragaujame ir, jei reikia, papildomai dedame druskos.
- Virtus ryžius sumaišome su plėšyta antiena.
- Viską perkeliame į kepimo skardą, ant viršaus dėliojame chorizo griežinėlius ir kepame 210 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol viršus gražiai apskrunda.
- Patiekiame su šviežia kalendra.
Tradiciškai šis patiekalas patiekiamas su šviežiomis salotomis ir daržovėmis – tam tikslui puikiai tiks kaip tik dabar žaliuojančios sezoninės salotos!
Už receptą dėkojame Ant medinės lentelės.