Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antiena su keptais ryziais
ingredientai
1.5 šaukšto sezamo aliejaus
1 pakuotė smulkintos antienos kulšelių mėsos iš lapino_puota
5 šaukštai sojos padažo
4 šaukštai sviesto
2 šaukšteliai šviežiai spaustų citrinos sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 smulkintas svogūnas
2 paprikos
1 didelė morka
3 šaukštai šaldytų žirnelių
2 kiaušiniai
500 g ryžių

Antiena su keptais ryziais

45 min.
4 asmenims
Gaminimas

Ryžius išvirkite.
Į gilią keptuvę pilkite sezamo aliejaus ir gerai įkaitinkite. Sudėkite smulkintą antieną ir kepkite 2 min nemaišant.
Po 2 min įdėkite 2 šaukštus sojos padažo, 1 šaukštą sviesto, citrinos sultis,druską ir pipirus. Išmaišykite ir kepkite, kol antiena iškeps. Užtruks apie 5-7 min.
Sudėkite smulkintas daržoves ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Sustumkite daržoves ir antieną į keptuvės šoną.
Išplakite kiaušinius ir supilkite į keptuvę. Kepant išskirstykite į mažus gabalėlius ir iškepkite.
Sudėkite virtus ryžius, likusi sviestą ir likusi sojos padažą. Gerai išmaišykite viską ir dar pakepinkite kelias minutes.
Tiekiant galite apibarstyti sezamo sėklomis,smulkintais žalumynais.

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Samčio užrašams. 

Atgal į receptų sąrašą