Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antiena su gaiviomis salotomis
ingredientai
500 g Lapino puotos šviežios antienos file
2 morkų
2 obuolių
3 šaukštų sezamo sėklų
1 apelsino sulčių ir žievelės
Pusės a.š cinamono
Ryžių
žiupsnelis Druskos ir pipirų
žiupsnelis Džiovinto čiobrelio
Gabalėlio sviesto

Antiena su gaiviomis salotomis

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
Pirma dedame virti ryžius ir kol jie virs gaminame antieną. Ryžius paskaninau čiobreliais, jų įdėjau į vandenį verdant. 
Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, čiobrelius ir apelsino žievelę, laukiame kol ištirps. Antienos filė odelę įpjauname ir kai sviestas ištirpsta dedame į keptuvę odele į apačią. O atverstą pusę paprieskoniuojame druska, pipirais. Kepame apie 5-7 min. ir apverčiame. Apverstą antienos filė dar kepame apie 5-7 min. Tada dedame į skardą supilame keptuvėje esančius antienos riebalus ir kepame dar apie 10-15 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 
Kol antiena kepa galime pasigaminti salotas. Nulupame morkas ir obuolius, nuplauname ir sutarkuojame. Dedame pusę šaukštelio cinamono ir išspaudžiame pusės apelsino sultis, viską išmaišome. Sezamų sėklas pakepiname sausoje keptuvėje, kad šiek tiek parūduotų. Jas supilame į salotas. Kai ryžiai išverda, o antiena iškepa viską dedame į lėkštęs, ant antienos išspaudžiame apelsino sulčių ir skanaujame. 
 
Už receptą dėkojame gaminti gali visi!
Atgal į receptų sąrašą