Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antiena su braškių ir šparaginių pupelių salotomis
ingredientai
500 g LAPINO PUOTA šviežios antienos filė su oda
2 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų balzaminio acto
1 šaukšto medaus
1 šaukšto brendžio
1 apelsino sulčių
žiupsnio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Valgomų gėlių žiedų (papuošti)
SALOTOMS:
200 g šparaginių pupelių
šlakelio OBELIŲ rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
2 gūžių mažų kininių kopūstų
250 g didelių braškių
UŽPILUI:
1 nedidelio ryšelio prieskoninių žolelių (krapų, bazilikų, mėtų)
1 skiltelės česnako
30 ml baltojo vyno acto
1 šaukštelio medaus
50 ml OBELIŲ rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
žiupselio druskos
RABARBARŲ IR BRAŠKIŲ PADAŽUI:
400 g rabarbarų
400 g braškių
200 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 lazdelės cinamono
1 šaukšto rūkytos saldžiosios paprikos
70 g vaisinio (obuolių, aviečių, granatų) acto
žiupsnelio druskos

Antiena su braškių ir šparaginių pupelių salotomis

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Sumaišykite sojų padažą, balzaminį actą, medų ir brendį, apelsinų sultis, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. 
  2. LAPINO PUOTA šviežias antienos filė su oda dėkite į marinatą ir palikite ne trumpiau nei 30 min. Išimkite mėsą iš marinato, nusausinkite ir lygiagrečiomis linijomis, įstrižai, o vėliau ir iš kitos pusės, įpjaukite odelę, bet ne mėsą. Įkaitinkite keptuvę, dėkite mėsą odele į apačią ir kepkite 2 min. Tada apverskite ir apkepkite 2 min. iš kitos pusės. 
  3. Dėkite mėsą į skardelę odele į viršų ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. Įpusėjus kepti apverskite. Viso kepkite apie 12–15 min. 
  4. Antieną išimkite iš skardelės ir palikite 5–8 min. 
  5. Padažui nuvalykite rabarbarus ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, nuimkite braškių kotelius ir uogas, perpjaukite į 2–4 dalis. 
  6. Sudėkite rabarbarus, braškes, DANSUKKER nerafinuotų cukranendrių cukrų, cinamoną, berkite rūkytų paprikų į storadugnį puodą, supilkite actą, berkite druskos ir kaitinkite ant nedidelės kaitros. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol masė sutirštės vis pamaišydami. 
  7. Išimkite cinamono lazdelę. Susmulkinkite visą masę smulkintuvu, tada pertrinkite per sietelį. 
  8. Salotų užpilui žoleles ir česnaką sutrinkite trintuvu. Sumaišykite su baltuoju vyno actu, medumi ir OBELIŲ rafinuotu saulėgrąžų aliejumi, įberkite druskos ir išmaišykite. 
  9. Šparagines pupeles suberkite į verdantį vandenį, virkite 3–4 min., išimkite tiesiai į įkaitintą keptuvę su šlakeliu OBELIŲ rafinuoto saulėgrąžų aliejaus. Pakepkite 1–2 min., sudėkite perpjautas kininių kopūstų gūžes ir kepkite dar apie 3–4 min. Tiesiai į keptuvę pilkite padažą ir viską išmaišykite. Išimkite, sumaišykite su pjaustytomis braškėmis ir patiekite prie antienos ir rabarbarų padažo. Papuoškite valgomais gėlių žiedais.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą