Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ančiukų skilvelių troškinys
ingredientai
500 g Lapino puota antienos skrandukų
500 g bulvių
1 didelis svogūnas
2 morkos
5 pievagrybiai
2 šaukštai sviesto
pagal skonį druskos ir pipirų
2-3 lauro lapai
pagal poreikį žalumynų

Ančiukų skilvelių troškinys

60min.
4 asmenims
Gaminimas

Skilvelius apverdame vandenyje su lauro lapais.Susmulkiname vieno kąsnio gabaliukais(galima ir mažesniais).

Į keptuvę dedame sviestą ir jį ištirpiname. Dedame smulkintus svogūnus ir pakepiname kelias minutes. Tuomet sudedame griežinėliais pjaustytas morkas, pievagrybius ir pakepiname dar kelias minutes.

Į kepimo indą(geriausia moliniuose indeliuose) sudedame kubeliais pjaustytas bulves,skilvelius, dedame kepintas daržoves ir grybus, pagardiname druska bei pipirais.Užpilame vandeniu arba sultiniu, kad šiek tiek apsemtų, uždengiame dangčiu ir dedame į orkaitę 180 C. apie 30-35 min., kol viskas išsitroškins.

Tiekiant užberiame smulkintų žalumynų.

 

Už receptą dėkojame Samčio užrašams.

 

Atgal į receptų sąrašą