500 g | Lapino puota antienos skrandukų |
500 g | bulvių |
1 didelis | svogūnas |
2 | morkos |
5 | pievagrybiai |
2 šaukštai | sviesto |
pagal skonį | druskos ir pipirų |
2-3 | lauro lapai |
pagal poreikį | žalumynų |
Skilvelius apverdame vandenyje su lauro lapais.Susmulkiname vieno kąsnio gabaliukais(galima ir mažesniais).
Į keptuvę dedame sviestą ir jį ištirpiname. Dedame smulkintus svogūnus ir pakepiname kelias minutes. Tuomet sudedame griežinėliais pjaustytas morkas, pievagrybius ir pakepiname dar kelias minutes.
Į kepimo indą(geriausia moliniuose indeliuose) sudedame kubeliais pjaustytas bulves,skilvelius, dedame kepintas daržoves ir grybus, pagardiname druska bei pipirais.Užpilame vandeniu arba sultiniu, kad šiek tiek apsemtų, uždengiame dangčiu ir dedame į orkaitę 180 C. apie 30-35 min., kol viskas išsitroškins.
Tiekiant užberiame smulkintų žalumynų.
Už receptą dėkojame Samčio užrašams.