500 g. | Lapino puota švž. ančiukų širdelės |
1 v.š. | Aliejus |
1 v.š. | Sviestas |
1 a.š. | Džiovinti čiobreliai |
3 skiltelės | Česnakas |
Pagal skonį | Druska ir pipira |
Rabarbarų padažui: | |
300 g. | Rabarbarai |
4 v.š. | Cukrus |
1/2 vnt. | Citrina |
100 g. | Raudonasis vynas |
Obuoliams: | |
2-3 vnt. | Obuoliai |
2 v.š. | Sviestas |
1. Rabarbarų padažui nulupame ir smulkiai supjaustome rabarbarus, sumaišome su likusiais ingredientais ir verdame, kol padažas sutirštės ir rabarbarai suminkštės.
2. Nuo širdelių pašaliname baltąsias dalis, gerai nusausiname popieriniu ranksluoščiu, sumaišome kartu su aliejumi, druska bei pipirais.
3. Širdeles, pastoviai vartant, kepame gerai įkaitintoje keptuvėje apie porą minučių, tuomet sudedame česnaką, čiobrelį bei sviestą ir kepame papildomas 2-3 min. Iškepusias širdutes perkeliame į dubenį, uždengiame folija ir paliekame pailsėti kelias minutes.
4. Per tą laiką toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė antiena, ištirpiname 2 valg.š. sviesto ir apkepame griežinėliais pjaustytus obuolius, kol suminkštės, tačiau visdar laikys savo formą.
5. Ančiukų širdeles patiekiame su rabarbarų padažu, keptu obuolio griežinėliu ir duonos skrebučiu. Skanaus!
Dėkojame SigitaCooks už receptą!