Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ančiukų kulšelės su garnyru
ingredientai
500 g Lapino puotos šviežių ančiukų kulšelių
pagal poreikį Saliero gumbo
keletos Žaliųjų šparaginių pupelių
1 Batatų
30 g Sviesto, grietinėlės (batatų piurė gaminti)
žiupsnelis druskos, pipirų, garstyčių grūdelių, čiobrelio, raudonėlio, žiupsnelio rudojo cukraus

Ančiukų kulšelės su garnyru

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Kulšeles gerai įtrinam prieskoniais, kad šie geriau pasiskirstytų panaudokite šlakelį aliejaus ir palikite marinuotis per naktį šaldytuve. Toliau viskas be galo paprasta: mes visada, kai turime galimybę, kepame su karštu dūmu, šį kartą naudojome vyšnios dūmų vonią ir viską kepėme ????️140°C apie 45-50 minučių (kepant orkaitėje paprastu režimu kepkite 170°C apie 45-50 minučių), kaip visada po kepimo ištraukiame mėsą ir sandariame inde ar įvynioję ją į foliją duodame pailsėti 5 minutes. ???? Rezultatas bus sultingas ir tikrai patiks visiems, galime pasigirti, jog po mūsų kulšelių mūsų fotografė pirmą kartą ragavo antienos ir sakė, jog labai patiko ir nesitikėjo, kad taip skanu. Tad, jei norite nustebinti namiškius tikrai išbandykite!


????️ Garnyrui šį kartą labai paprastai supjaustėme šiaudeliais saliero gumbą ir kartu su šparaginėmis pupelėmis apkepėme ant sviesto, pagardinom druska. ???? Tačiau prie šio patiekalo labai skanu batatų piurė, kuri suteikia patiekalui nuostabių spalvų ir skonių. Gamyba itin paprasta: nulupam batatus, dedam į puodą ir verdam, kol suminkštės, nukošiam, sutrinam su ???? sviestu ir grietinėle (nepersistenkit padaryt per skystos!). Žinoma, piurė pagardinam druska, pipirais pagal skonį ir serviruojam namiškiams.

Už receptą dėkojame Beet everyday;)

Atgal į receptų sąrašą