Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
ANČIUKŲ KRŪTINĖLĖ SU BULVINIAIS VAFLIAIS IR SPANGUOLIŲ PADAŽU
ingredientai
500 g ančiukų krūtinėlės su oda (naudojau iš Lapino puota )
2 šaukštų pomidorų pastos
1 šaukšto garstyčių
1 šaukšto medaus
pagal skonį druskos bei maltų juodųjų pipirų
Vafliams:
1 kg virtų bulvių
1/2 stiklinės bulvių krakmolo
1 šaukšto universalių prieskonių mišinio
1 šaukšto džiovintų krapų
1 kiaušinio
Padažui:
150 g spanguolių
2 šaukštų sojos padažo
2 šaukštų cukraus
1/4 šaukštelio malto muskato
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
2 šaukštų vandens
pagal skoni druskos ir maltų juodųjų pipirų

ANČIUKŲ KRŪTINĖLĖ SU BULVINIAIS VAFLIAIS IR SPANGUOLIŲ PADAŽU

60 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Antieną pabarstome druska ir pipirais, iš abiejų pusių apkepame keptuvėje. Pomidorų pastą, garstyčias bei medų sumaišome ir šiuo mišiniu aptepame apkeptą ančiuko krūtinėlę, tada dedame ją į iki 200laip. įkaitintą orkaitę, įjungiame grill režimą ir kepame apie 5min. Šiek tiek atvėsinę supjaustome griežinėliais.
2. Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, šiek tiek atvėsiname, sutriname į košę, beriame krakmolą, prieskonius, įmušame kiaušinį ir viską gerai permaišome. Dedame po vieną didelį šaukštą į berlgiškų vaflių keptuvę ir kepame vaflius.
3. Visus padažui skirtus ingredientus suberiame į prikaistuvį ir kaitiname ant šiek tiek didesnės kaitros nei vidutinė, kol spanguolės išleis sultis ir padažas sutirštės. Tada padažą perkošiame per sietelį, pagardiname druska bei pipirais pagal skonį.
4. Patiekiame antienos griežinėlius ant bulvinio vaflio bei apipilame padažu.
SKANAUS


Už receptą ir nuotrauką dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 

Atgal į receptų sąrašą