Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų ir apkepinkite smulkintą svogūną 3 - 5 min.,sudėkite išspaustus česnakus ir dar maišant pakepinkite 30 sek.
Sudėkite ančiukų kepenėles ir pakepinkite 5 min., kol gražiai apskrus. Sudėkite garstyčias, apelsino žievelę, citrinos sultis, supilkite actą ir patroškinkite, kol actas nugaruos.
Keptuvės turinį sudėkite į virtuvinį kombainą, įdėkite gabalėlį sviesto, berkite pipirus, druską ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Sudėkite pašteto masę į keramikinius indelius ir dėkite į šaldytuvą atšalti.
Valgykite su duona ir daržovėmis ar salotų lapeliais.
p.s. taip ruoštas paštetas šaldytuve gali išsilaikyti iki mėnesio.
Už receptą dėkojame Samčio užrašams.