Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ančiukų kepenėlių paštetas
ingredientai
500 g Lapino puota ančių kepenėlių
50 g sviesto arba kokoso aliejaus
1/2 svogūno
3 skiltelės česnako
žiupsnelis druskos
1 v.š. Dižono garstyčių
2 v.š. obuolių acto
1 apelsino nutarkuota žievelė
1/4 citrinos sulčių
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų

Ančiukų kepenėlių paštetas

20 min.
5 porcijos
Gaminimas
Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų ir apkepinkite smulkintą svogūną 3 - 5 min.,sudėkite išspaustus česnakus ir dar maišant pakepinkite 30 sek.
Sudėkite ančiukų kepenėles ir pakepinkite 5 min., kol gražiai apskrus. Sudėkite garstyčias, apelsino žievelę, citrinos sultis, supilkite actą ir patroškinkite, kol actas nugaruos.
Keptuvės turinį sudėkite į virtuvinį kombainą, įdėkite gabalėlį sviesto, berkite pipirus, druską  ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Sudėkite pašteto masę į keramikinius indelius ir dėkite į šaldytuvą atšalti.
Valgykite su duona ir daržovėmis ar salotų lapeliais.
p.s. taip ruoštas paštetas šaldytuve gali išsilaikyti iki mėnesio.
 
Už receptą dėkojame Samčio užrašams.
Atgal į receptų sąrašą