Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
ANČIUKŲ KEPENĖLES SU OBUOLIAIS IR BRENDŽIU
ingredientai
500 g ančiukų kepenėlių (naudojau iš Lapino puota )
2 obuolių
1 šaukšto cukraus
2 vnt svogūnų
30 g sviesto kepimui
50 ml brendžio
1 citrinos sulčių
pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų
šiek tiek kvietinių miltų

ANČIUKŲ KEPENĖLES SU OBUOLIAIS IR BRENDŽIU

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Svogūnus supjaustome pusžiedais ir pakepiname svieste kol šiek tiek sumninkštės. Kepenėles pabarstome druska ir pipirais, apvoliojame miltuose ir dedame kepti kartu su svogūnais.
2. Obuolius supjaustome skiltelėmis, išspaudžiame ant jų citrinos sultis ir apvoliojame cukruje. Kai kepenėlės apkeps, kartu į keptuvę sudedame obuolių skilteles ir porą minučių kepame viską kartu. Tada į keptuvę supilame brendį ir padegiame su žiebtuvėliu. ATSARGIAI! Padegus šokteli ugnies liepsna, bet po poros minučių alkoholis išgaruoja ir liepsna savaime pranyksta, kai alkoholis išgaruos nuimame keptuvę nuo ugnies.
SKANAUS

 

 

Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 

Atgal į receptų sąrašą