Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ančiukų file suktinukai
ingredientai
500 g Lapino puotos ančiukų file su oda
2 vnt. morkų
saujelė džiovintų slyvų
3 v.š. majonezo
žiupsnelis prieskonių: piprų, bazilikų, lauro lapų, druskos,
šlakelio aliejaus
maistinės plėvelės suktinukams susukti

Ančiukų file suktinukai

40 min.
3 porcijos
Gaminimas

Ančiukų file įpjoviau įšilgai, bet ne iki galo, gavosi tarsi " atversta knyga ".

Mėsytę gerai, kiek galima ploniau išmušiau ( per maišelį, kad nesitaškytų ) ir pagardinau prieskoniais, druska.

Ant maistinės plėvelės padėjau mėsytę, ją sutepiau majonezu, užbėriau bazilikų.

Ant paruoštos mėsos krašto uždėjau tarkuotą morką, dž.slyvas ir kiek galima stipriau susukau.

Suktinukų galus sutvirtinau siūlu.

Į puodą su verdančiu vandeniu, įdėjau suktinukus, pagardinau druska, lauro lapais.

Suktinukus viriau 30 min.

Išvirtiems suktinukams leidau atvėsti.

Suktinukus išsukau iš maistinės plėvelės ir apkepiau keptuvėje su šlakeliu aliujaus iš visų pusių.

Štai ir viskas. Suktinukai paruošti.

P.s. beje, galima daryti ir vieną, bet didesnį vyniotinį.

Skanaus 

 

Už receptą dėkojame Gamink su Audrone.

Atgal į receptų sąrašą