500 g | Lapino puotos ančiukų file su oda |
2 vnt. | morkų |
saujelė | džiovintų slyvų |
3 v.š. | majonezo |
žiupsnelis | prieskonių: piprų, bazilikų, lauro lapų, druskos, |
šlakelio | aliejaus |
maistinės plėvelės | suktinukams susukti |
Ančiukų file įpjoviau įšilgai, bet ne iki galo, gavosi tarsi " atversta knyga ".
Mėsytę gerai, kiek galima ploniau išmušiau ( per maišelį, kad nesitaškytų ) ir pagardinau prieskoniais, druska.
Ant maistinės plėvelės padėjau mėsytę, ją sutepiau majonezu, užbėriau bazilikų.
Ant paruoštos mėsos krašto uždėjau tarkuotą morką, dž.slyvas ir kiek galima stipriau susukau.
Suktinukų galus sutvirtinau siūlu.
Į puodą su verdančiu vandeniu, įdėjau suktinukus, pagardinau druska, lauro lapais.
Suktinukus viriau 30 min.
Išvirtiems suktinukams leidau atvėsti.
Suktinukus išsukau iš maistinės plėvelės ir apkepiau keptuvėje su šlakeliu aliujaus iš visų pusių.
Štai ir viskas. Suktinukai paruošti.
P.s. beje, galima daryti ir vieną, bet didesnį vyniotinį.
Skanaus
Už receptą dėkojame Gamink su Audrone.