Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ančiukų filė su baravyku padažu
ingredientai
500 g Lapino puota ančiukų filė su oda
žiupsnelis druska, pipirai, itališkos žolelės
pagal poreikį smidrai
bulvės, batatai
Padažui:
100 g šviežiai virtų baravykų arba 50 g. džiovintų baravykų
1 svogūnas
300 ml 13 proc. grietinėlės
žiupsnelis druska

Ančiukų filė su baravyku padažu

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Antienos file įtrinu druska, pipirais ir itališkomis žolelėmis.  Odą supjaustau vertikaliai ir horizontaliai, kad gautųsi kvadratai.
  2. Mėsą dedu į vėsią sausą keptuvę, kai pradeda čirškėti - kepu 15 min ant vidutinės ugnies. Apverčiu ir kepu dar 4 min.
  3. Smidrus kepu ant ghi sviesto po 2 min. iš abiejų pusių, kepant apibarstau druska.
  4. Padažui pakepinu smulkintą svogūną, dedu pamirkytus džiovintus baravykus arba virtus šviežius. Pakepinu kelias minutes, beriu druską, pilu grietinėlę ir verdu kol sutirštėja.
  5. Patiekiu su orkaitėje keptomis bulvėmis.
  6.  Skanaus!

Už receptą dėkojame Sauja maisto.

Atgal į receptų sąrašą